1 bağ pancar yaprağı 1 kase ince bulgur 1 kase un 1 soğan karabiber kimyon tuz üzeri için: 3 yemek kasığı tereyağı ve sıvı yağ sarımsaklı yoğurt Öncelikle pancar yaprakları birkaç dakika haşlanır, zaten hemen kendini bırakacaktır sıcak suda.Harcımızı hazırlayalım, bu harç tarifini ben kendi annemden başka kimsede görmedim belirtmek istedim. Bulgur ve un karıştırılır, soğan küçük doğranır, eklenir, baharatlar ve tuzda eklendikten sonra1 su bardağı kadar su eklenir. Harç karılır su az gelirse eklenebilir, yumuşak bir harç olacak. Yapraklar ortasındaki damarlı yerden ikiye ayrılır ve harç konularak sarılır. Yanlarını kıvırıp kapatmanıza gerek yok çünkü taşmayacaktır. Tencereye dizilen sarmaların üzerini geçecek kadar su eklenir ve üzerine porselen bir tabak konularak yarım saat kısık ateşte pişirilir, süzülür. Üzerine bol tereyağı gezdirilir arzuya göre de sarımsaklı yoğurt dökülür. Afiyet olsun...
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder